Yüksek Teknoloji Yatırımları için ABD’de Yuvarlak Masa Toplantısı

By admin Eyl26,2024

New York’ta düzenlenen bir yuvarlak masa toplantısında T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, DEİK ve TAİK’in organizasyonuyla bir araya geldi. Toplantıda, ABD’li yüksek teknoloji şirketlerinin yöneticileri ve yatırımcılarıyla bir araya gelinerek yatırım fırsatları değerlendirildi. Citibank tarafından ev sahipliği yapılan toplantıda, Bakan Kacır, Türkiye’nin yeni yüksek teknoloji yatırım programını duyurdu.

Bakan Kacır, HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı hakkında detaylı bilgi verdi. Türkiye tarihindeki en büyük bütçeli teşvik paketi olan bu program, yatırımcılara önemli fırsatlar sunmaktadır. Toplantıda, ABD’li şirketler Türkiye’nin gelişmiş Ar-Ge ve inovasyon ekosistemine dahil olmaya davet edildi.

Bakan, Türkiye’nin stratejik sektörlerdeki potansiyelinden bahsederek yatırımcıların dikkatini çekmeyi hedefledi. HIT-30 Programı kapsamında belirlenen yüksek teknoloji alanlarında yatırım yapmak isteyen ABD’li şirketlere büyük fırsatlar sunulduğunu belirtti. Türkiye’nin büyüme potansiyeli ve gelecek vaat eden sektörleriyle, yatırımcılar için cazip bir ülke olduğunu vurguladı.

By admin

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir