“Muğla’da Organize Suç Örgütüne “KUYU-29″ Operasyonu”

By admin Eyl26,2024

Muğla merkezli olarak faaliyet gösteren “Yılmazlar” isimli organize suç örgütüne yönelik büyük bir operasyon gerçekleştirildi. Jandarma ekipleri tarafından düzenlenen “KUYU-29” operasyonu sonucunda örgüt çökertildi ve örgüt üyesi bir şüpheli yakalandı.

Operasyon Detayları
Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, Muğla’nın yanı sıra Trabzon, Antalya ve İzmir’de de operasyonlar düzenlendi. Bu operasyonlar esnasında, söz konusu örgütün Muğla’nın Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren işletmelere yönelik olarak baskı ve cebir kullandığı tespit edildi.

Yapılan incelemelerde, örgütün işlediği suçlar arasında “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak”, “Kasten Yaralama”, “Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti”, “6136 Sayılı Kanuna Muhalefet” ve “Nitelikli Yağma” suçları yer alıyor.

Ele Geçirilen Malzemeler
Operasyon sonucu, çok sayıda suç unsuru ele geçirildi. Bu malzemeler arasında ruhsatsız bir tabanca, bir ruhsatsız av tüfeği, farklı miktarlarda uyuşturucu madde, çeşitli cep telefonları, senetler, ruhsatlar, plaka, POS cihazları ve hard diskler bulunuyor.

Destek Mesajı
Yürütülen operasyon hakkında açıklamalarda bulunan T.C. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgülerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız” ifadelerini kullandı. Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren Jandarma ekiplerine başarılar dileyerek, “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.” dedi.

Bu operasyon, Türkiye’de organize suçlarla mücadeledeki kararlılığı bir kez daha gözler önüne serdi.

By admin

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir