Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa GÜLER Başkanlığında ”Çocuk Koordinasyon Kurul Toplantısı” Gerçekleştirildi

By admin Haz28,2024

Süleymanpaşa Kaymakamı Vali Yardımcısı V. Mustafa GÜLER’in başkanlığında ilgili kurum müdürlerinin katılımı ile Kaymakamlık Toplantı Salonunda ”Çocuk Koordinasyon Kurul Toplantısı” gerçekleştirildi.

5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu’nun 5. Maddesinde belirtilen koruyucu ve önleyici tedbirlerin uygulanmasına yönelik İl Koordinasyon Kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda, koruyucu ve destekleyici tedbir kararları hakkında yapılan bilgilendirmenin ardından kurumların gerçekleştirdiği faaliyetler ve kurumlar arası koordinasyon, suça sürüklenen çocuklar hakkında alınacak önlemler ve yapılması planlanan çalışmalar, aile ve çocuklara yönelik gerçekleştirilmesi düşünülen sosyal faaliyetler, İlçemizde meydana gelen ve suç teşkil eden olaylarda kurumların üzerine düşen sorumluluklar ve yapılan çalışmalar görüşüldü.

Korunma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocukların korunmasının her aile ve toplumumuz için son derece önemli olduğunu ifade eden Kaymakam Mustafa GÜLER, çocukların korunmasıyla ilgili kurumlar arası koordinasyonun ve her kurumun üzerine düşen görevi hassasiyetle yerine getirmesinin önemini vurguladı.

By admin

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir