Burdur’da Sürdürülebilir Turizm Vurgusu Yapıldı

By admin Eki4,2024

Burdur’da düzenlenen “Turizm Yüzyılı Burdur” organizasyonu, bölgenin turizm potansiyelini artırmayı hedefliyor. Etkinlik, Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, DEİK Başkanı Nail Olpak, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ile çok sayıda bürokrat, akademisyen ve turizm sektörü temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasında, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Burdur’u kitle turizminin tahribatından koruyarak, katma değer yaratan bir destinasyon haline getirmeliyiz.” diyerek bölgenin potansiyelini geliştirmek için atılması gereken adımlara dikkat çekti. Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, “Ekolojik zenginlikleri koruyarak, Burdur’u bir turizm merkezi yapmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı. DEİK Başkanı Nail Olpak ise, “Burdur’un tanıtımı ve turizme kazandırılması için hep birlikte çalışacağız.” şeklinde destek verdi.

Etkinlik, TÜRSAB Hukuk Baş Müşaviri İlker Ünsever’in sözleri eşliğinde, önceki aylarda gerçekleştirilen Burdur Arama Konferansı’nın “Sonuç Bildirgesi Raporu” sunumuyla devam etti.

Gazeteci-Yazar İhsan Aktaş’ın moderatörlüğünde düzenlenen panelde, DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Nail Olpak, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, sanatçı Sümer Ezgü ve TV programcısı Güven İslamoğlu, kültürel ve tarihi mirasın korunmasına yönelik bilgi paylaşımlarında bulundular. Panelde bölgenin turizm alanında yapılması gerekenler üzerinde duruldu.

Etkinlikte yerel mutfak lezzetleri tanıtılırken, müzisyen Fatih Burgurlu’nun sahne aldığı müzik dinletisi ve dans gösterileri ile katılımcılara keyifli anlar sunuldu. Organizasyonda ilk gün, Taş Oda Gastronomi Mutfağı’nda düzenlenen akşam yemeği ile tamamlandı.

Organizasyonun gerçekleşmesine katkı veren tüm katılımcılara teşekkür eden yetkililer, Burdur’un turizm potansiyelini artırmayı amaçladıklarını vurguladılar.

By admin

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir