Teknofest 2024 Adana’da Devam Ediyor

By admin Eki5,2024

Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali Teknofest, bu yıl 10’uncusu düzenlenen etkinlikleriyle Adana’da büyük bir coşkuyla sürdürülüyor. “Geçmişin izinde, geleceğin peşinde” temasıyla yola çıkan festival, 128 kurumun katılımıyla gerçekleşiyor.

İçişleri Bakanlığı’nın Katılımı

İçişleri Bakanlığı, Teknofest’te önemli bir temsil ile yer alıyor. Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Göç İdaresi Başkanlığı, festivalde sergilenen son teknolojilerle halkın güvenliği için çalışmalarını sürdürüyor.

Jandarma ve Emniyetin Teknolojik Katkıları

Jandarma, festivalde 3 helikopter ve 1 cayrokopter ile temsil edilirken, Emniyet Genel Müdürlüğü 4 helikopter (3 dinamik, 1 İHA Drone) ile katılıyor. Ayrıca, Sahil Güvenlik Komutanlığı da 1 helikopter ve çeşitli kara araçlarıyla Teknofest’te varlığını gösteriyor.

Geleceğin Teknolojileri

Bakanlık, terörle mücadele, nüfus işleme, Mavi Vatan savunması ve organize suçlarla mücadele konularında yerli ve milli teknolojileri kullanarak halkın huzur ve güvenliğini sağlamayı hedefliyor. İçişleri Bakanlığı, Teknofest kuşağının sunduğu imkanlarla geleceğe sağlam adımlarla ilerlemeyi planlıyor.

By admin

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir