İsrail, Beyrut’a Hava Saldırısı Düzenledi

By admin Eki7,2024

İsrail ordusu, Lübnan’ın başkenti Beyrut’un Dahiye bölgesine hava saldırısı düzenledi. Bu saldırı, Lübnan’a yönelik saldırılar zincirinin bir parçası olarak kaydedildi. Saldırı sonucunda birçok hedef vuruldu. İsrail savaş uçakları, operasyon sırasında Hizbullah’a ait noktaları hedef aldı.

Beyrut’taki saldırılar sırasında, Lübnan devlet medyası kaynakları en az 3 patlama sesi duyulduğunu bildirdi. İsrail ordusu, saldırılardan önce bölgedeki sivillere tahliye çağrısında bulundu.

Kara harekâtı için İsrail’in kuzeyinde yasak ilan edilen bölgelerin sayısı altıya çıkarıldı. Bu alanlara herhangi bir giriş ve çıkışın tamamen durdurulduğu duyuruldu. Birleşmiş Milletler Barış Gücü, İsrail ordusunun Lübnan’daki eylemlerinin BM güçlerini tehlikeye attığı eleştirilerinde bulundu.

Lübnan’ın güneyinden İsrail’in kuzeyindeki Hayfa ve Tiberya kentlerine atılan füzeler sonucu en az 7 kişi yaralandı. Hayfa’nın merkezine düşen füzeler, 6 kişiyi orta ve hafif şekilde yaraladı. Tiberya kentinde bir füze düşmesi sonucu ise bir kişi orta ile ciddi yaralandı.

İsrail ordusu, Hizbullah ile 8 Ekim 2023’ten beri kontrollü çatışmalara devam ediyor. Lübnan’ın güney kentleri, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yönelik yüzlerce hava saldırısı düzenlendi. Sivil kayıpların yüksek olduğu belirtiliyor. İsrail bombardımanları nedeniyle yüz binlerce kişi yerinden edilmiş durumda.

Beyrut ve çevresindeki güney bölgelerden başkent ve kuzeye yönelik göç dalgası sürerken, on binlerce kişinin Suriye’ye göç ettiği belirtiliyor.

By admin

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir