Türkiye Bosna-Hersek’e Yardım Gönderiyor

By admin Eki7,2024

Bosna-Hersek, son günlerde yaşanan sel felaketi ile sarsılırken, Türkiye acil yardım gönderme kararı aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölgedeki barınma ve beslenme ihtiyaçlarına yönelik Türkiye’nin yardımlarını ulaştırmak için çalışmaların başladığını duyurdu.

Gönderilen Yardım Malzemeleri

Erdoğan, yardım malzemeleri arasında 96 jeneratör, 60 konteyner, 168 yatak, 84 mutfak seti, 1.050 battaniye, 1.130 gıda kolisi, 2 ton un, 10 su tahliye pompası, 2 su paleti, hijyen seti, klima, buzdolabı ve içme suyu tedarikinin yer aldığını belirtti. Bu malzemelerin acil ihtiyaçlar doğrultusunda, felaketten etkilenen bölgelerde dağıtılacağı ifade edildi.

Mesajlarla Destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, felakette hayatını kaybedenler için Allah’tan rahmet dileyerek, yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu. Bosna-Hersek halkına yönelik şefkat ve merhametle destek olmak amacıyla AFAD, Kızılay ve TİKA’nın yardım çalışmalarını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

Sonuç ve İletişim

Sel felaketi sonrası 18 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı ve 40 kişilik bir grubun arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı. Bölgede acil yardım ile birlikte Türkiye’nin dost ve kardeş ülke olarak desteğinin sürdürüleceği vurgulandı.

By admin

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir