Gazze’de Yaşanan Acılar: Bir Yıl Sonra

By admin Eki7,2024

Bugün 7 Ekim, Gazze’de yaşanan trajedinin üzerinden tam bir yıl geçti. Tam 365 gün önce, çoğu çocuk ve kadın olan 50 bin insanın, hayattan koparılarak vahşice katledildiği acı bir süreç yaşandı. O günden bu yana Gazze’deki hastaneler, çeşitli inançlara ait ibadethaneler ve okullar, birer birer ortadan kalktı. Bu süreçte birçok gazeteci ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi, insanlık adına mücadele eden barış elçileri hayatlarını kaybetti.

Bu yıl dönümünde, yalnızca kadınlar, çocuklar ve bebekler değil, aynı zamanda insanlık ve insanlığa hizmet etmesi beklenen kurumların da kaybettiklerine vurgu yapıldı. Dünyanın gözü önünde meydana gelen katliam, sadece Filistin’deki masum sivillerin kaybı değil, insanlığın geleceğine yönelik umutlarının da birer birer yok olması anlamına geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katliamda sevdiklerini kaybeden Gazzeli, Filistinli ve Lübnanlı kardeşlere en derin taziyelerini sundu. İsrail hükümetinin uzun yıllardır sürdürdüğü soykırım, işgal ve istila politikalarının artık son bulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bu soykırımın bedelinin er ya da geç ödenecek olduğunu ifade ederek, tarihsel bağlamda benzetmelerde bulundu.

Erdoğan, geçmişte Hitler’in insanlığın ortak mücadelesiyle durdurulmasının önemine dikkat çekerek, Netanyahu’nun da benzer bir duruma düşeceğini belirtti. Gazze soykırımının hesabının sorulmadığı bir dünyada barışın gerçekleşmeyeceğini kaydederek, Türkiye’nin her koşulda İsrail hükümeti karşısında durmaya ve dünya kamuoyunu bu onurlu duruşa çağırmaya devam edeceğini vurguladı.

By admin

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir