Bitcoin ETF’lerinde Rekor Girişler

By admin Eki8,2024

ABD’deki borsa yatırım fonları arasında Bitcoin (BTC) ETF’leri, 27 Eylül’den bu yana en yüksek giriş miktarını kaydetti. Son verilere göre, BTC ETF’leri toplamda 235,2 milyon dolar değer kazandı. Başta Fidelity’nin ürettiği FBTC olmak üzere, BTC fonları güçlü bir performans sergileyerek dikkatleri üzerine çekti. Fidelity’nin ETF’si toplam 103,7 milyon dolarlık giriş yaparken, BlackRock’ın IBIT ETF’si de 97,9 milyon dolar topladı.

Ether ETF’leri Sıkıntıda
SoSoValue tarafından paylaşılan verilere göre, ABD’deki ether (ETH) ETF’leri ise zor bir dönem geçiriyor. Temmuz ayında listelenmeye başladıktan sonra, ETH ETF’leri ikinci kez sıfır akış kaydetti. Toplam dokuz adet ether ETF’si, 30 Ağustos’taki duruma benzer olarak bu dönemde de herhangi bir giriş ya da çıkış gerçekleştiremedi.

Bitcoin ve Ether Arasındaki Fark
Bitcoin ETF’leri, ocak ayından bu yana yaklaşık 18,75 milyar dolarlık giriş sağlamışken, ether ETF’leri temmuz ayındaki piyasaya sürülmelerinden bu yana toplamda 500 milyon dolarlık kayıpla karşı karşıya kaldı. Bu durum, yatırımcıların BTC ETF’lerine olan ilgisinin, ETH ETF’lerine kıyasla çok daha fazla olduğunu gösteriyor.

By admin

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir