10 Ekim Katliamı Anma Etkinliği

By admin Eki10,2024

9 yıl önce, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen ve 103 kişinin yaşamını yitirdiği katliam hala hafızalarda taze. Bu acı olayın yıl dönümünde, hayatını kaybedenlerin aileleri ve sevenleri bir araya gelerek anma etkinliği düzenledi.

Etkinlikte, katliam sonrası yaşananlar hatırlatıldı. Ailelerin morglarda yakınlarını aradığı, hastanelerde yaşanan trajediler bir kez daha gözler önüne serildi. Mahkeme süreçlerinin başladığı ve ailelerin yıllarca adalet talebiyle Ankara’ya gelip gittiği ifade edildi. Avukatların çabaları sayesinde yargılanan sanıklarla ilgili somut kanıtların toplandığına, ayrıca firarda olan 18 IŞİD’li için yeni bir dava açılması için kanıtların bir araya getirildiğine dikkat çekildi. Ancak, kamu görevlilerinin hala mahkeme önüne çıkarılmadığına vurgu yapılarak, yaşananların tekrarının önlenmesi adına tüm suçluların cezalandırılması gerektiği belirtildi.

Anma etkinliğinde, “10 Ekim Annelerinin Çığlığı Anıtı”nın önünde toplanan katılımcılar, kaybettikleri canları anarak onların anısını yaşatmaya devam etmek istediklerini ifade etti. Katledilenlerin acısının kalplerini dağlamaya devam ettiği dile getirildi. Etkinlik, kayıplarına saygı duruşuyla sona erdi.

By admin

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir