Bakan Yardımcısı Gürcan, OECD Tüketici Politikası Toplantısında

By admin Eki10,2024

Fransa’nın başkenti Paris’te, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından düzenlenen Tüketici Politikası Bakanları Toplantısı gerçekleştirildi. Türkiye’yi temsilen toplantıya katılan Ticaret Bakanı Yardımcısı Mahmut Gürcan, “Tüketicilerin Korunması ve Güçlendirilmesi için Birlikte Çalışmak” ile “Tüketici Politikası Yoluyla Kalkınmanın ve Kapsayıcılığın Teşvik Edilmesi” konulu oturumlarda konuşmacı olarak yer aldı.

Bakan Yardımcısı Gürcan, konuşmasında dijital ve yeşil dönüşümlerin hem sunduğu fırsatlara hem de getirdiği risklere dikkat çekti. Bu dönüşümlerin tüketici politikalarının gereklilikleriyle uyumlu hale gelmesi için uluslararası iş birliğinin önemini vurguladı. Ayrıca Türkiye’de, tüketici koruma sisteminin sivil toplum ve iş dünyası temsilcilerinin aktif katılımıyla güçlendirildiğinin altını çizdi. Reklam Kurulu ve tüketici hakem heyetleri gibi yapıların, toplumun tüm kesimleriyle ortak çalışma amaçladığı açıklamalarında yer aldı.

Bakan Yardımcısı Gürcan, toplantı kapsamında Romanya Tüketicinin Korunması Milli Otoritesi Başkan Vekili Sebastian Hotca ve ekibiyle de bir araya geldi. Bu görüşmede, tüketiciyi koruma alanındaki iş birliğinin artırılmasına yönelik atılacak adımlar ele alındı.

By admin

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir