Edirne Valiliği ve Balkan Şehirleri İş Birliği tarafından düzenlenen öğrenci yaz kampı açılış töreni yapıldı

By admin Tem8,2024

Edirne Valiliği himayesinde Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu tarafından düzenlenen 2024 öğrenci yaz kampı açılış töreni, Vali Yunus Sezer ve Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

11 Balkan ülkesinden gelen 305 öğrenci ve 28 öğretmen, Musabeyli koruluğunda bulunan gençlik kampında bir hafta boyunca çeşitli etkinliklere katılacaklar.

Açılış programında konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, Balkan Şehirleri İş Birliği Platformu’nun Balkanlardaki dostluğu ve kardeşliği arttırmak amacıyla kurulduğunu belirtti. Vali Sezer, Balkan coğrafyasının insanlarının birbirine bağlı olduğunu ve kalıcı ilişkiler kurmanın önemine vurgu yaparak, öğrencilere bu dostlukları kalıcı hale getirmelerini ve Edirne’yi her zaman kardeş bir şehir olarak görmelerini temenni etti.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu ise Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak gençlere destek vermeyi ve ulusal-uluslararası projelere imza atmalarını sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Eminoğlu, öğrencilerin Balkan ülkelerine giderek geçmişin izlerini takip etmelerini ve ilişkileri güçlendirmeye yönelik çalışmalara katılmalarını önerdi.

Açılış programının ardından Balkan Kongre Merkezi’nde “Sultan II. Abdülhamit Han’ın Yıldız Albümlerinden Balkanlar” temalı bir fotoğraf sergisi açıldı. Törene Vali Yunus Sezer, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, T.Ü. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hamdi Zafer, Edirne Barosu Başkanı Gökhan Karakoç ve davetliler katıldı.

7-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan etkinlik kapsamında, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Kuzey Makedonya, Moldova, Romanya, Sırbistan ve Yunanistan’da eğitim gören 305 öğrenci ve 28 öğretmen, sportif, sosyal, bilimsel ve kültürel aktivitelere katılarak geziler yapacaklar.

By admin

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir