Dünya Bankası, Yoksulluk, Refah ve Gezegen Raporu’nu Yayımlayacak

By admin Eki10,2024

Dünya Bankası, aşırı yoksulluğun sona erdirilmesi ve sürdürülebilir bir gezegende ortak refahın artırılması amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. 15 Ekim’de, küresel hedefler doğrultusunda pandeminin ardından yapılan ilk değerlendirmeyi içeren Yoksulluk, Refah ve Gezegen Raporu (#3PR) yayımlanacaktır. Bu rapor, mevcut çoklu kriz durumunun etkilerini ve bu durumdan çıkış yollarını araştırmaktadır.

Küresel etkileri olan çeşitli ve birbiriyle bağlantılı zorlukların yaşandığı bu dönemde, Dünya Bankası’nın 15 Ekim’deki etkinliği yüksek düzeyde katılımla gerçekleştirilecektir. Etkinlik, küresel yoksullukla mücadele ve eşitlik konularında önemli bilgiler sunacaktır.

Etkinlikte, Dünya Bankası Grubu Baş Ekonomisti ve Kalkınma Ekonomisi Kıdemli Başkan Yardımcısı Indermit Gill, Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi Direktörü Jeffrey D. Sachs, Dünya Bankası Grubu Baş İstatistikçisi Haishan Fu, Küresel Yoksulluk ve Eşitlik Direktörü Luis Felipe López-Calva, Yoksulluk ve Eşitlik Kıdemli Ekonomisti Maria Eugenia Genoni ve Küresel Yoksulluk ve Eşitsizlik Verileri Program Yöneticisi Christoph Lakner gibi uzman konuşmacılar yer alacaktır.

By admin

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir