Türkiye-Sırbistan İş Forumu: İki Ülke İş Birliğini Güçlendirmeyi Amaçlıyor

By admin Eki11,2024

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Sırbistan İş Forumu’nun iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendirmeyi amaçladığını belirtti. Erdoğan, bu forumun hem Türkiye hem de Sırbistan için hayırlara vesile olmasını diledi.

Erdoğan, Sırbistan ile iş birliğinin artırılması amacıyla yapılan ziyaretin, iki ülke arasında sağlam bir irade bulunduğunu gösterdiğini ifade etti. Türk şirketlerinin Sırbistan’da yaptığı yatırımların istihdam oluşturarak artış gösterdiğine dikkat çekti. Sırbistan’da Türk firmalarının yaklaşık 9 bin 600 kişiye istihdam sağladığını ve burada faaliyet gösteren 842 Türk firmasının 20’den fazla fabrikanın bulunduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan’dan Türkiye’ye yatırım yapacak girişimcilere de kapılarının açık olduğunu vurguladı. Türk firmalarının Sırbistan’da bulduğu güvenli ortamın, Sırp yatırımcılar için de Türkiye’de mevcut olduğunu belirtti.

Türkiye-Sırbistan İş Forumu’nun, iki ülke için yeni iş birliği fırsatları ve projelere kapı aralamasını umduklarını sözlerine ekledi.

By admin

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir