Kamuoyuna Açıklama

By admin Eki11,2024

Türk Eczacıları Birliği, son günlerde bazı medya organlarında eczacıları hedef alan ifadelerle ilgili bir açıklama yaptı. Bir gazeteci tarafından eczacılıkla ilgili haksız suçlamaların yenilendiği belirtildi. Özellikle SZC TV’deki bir programda, eczacıların “para üzeri veren” bir meslek grubu olarak gösterilmesine tepki gösterildi.

Eczacıların Önemi

Açıklamada, eczacıların ülkemizde birinci basamak sağlık hizmeti sunucularından biri olduğu vurgulanarak, bu meslek grubu üyelerinin 5 yıllık nitelikli bir eğitim aldıkları ve ilaçların güvenli bir şekilde iletilmesi gibi kritik görevler üstlendikleri ifade edildi. Eczacıların, sağlık sistemi içerisindeki klinik ve ekonomik katkılarının kanıtlandığına dikkat çekildi.

Deprem Temasları ve Hizmetler

Eczacıların, yaşanan büyük deprem felaketi sonrası 74 gün boyunca deprem bölgesindeki halk için ücretsiz ilaç hizmeti sunduğu hatırlatıldı. Açıklamada, eczacıların sağlık sisteminin geleceğini iyileştirme çabası ve bu süreçteki sorumlulukları da öne çıkarıldı.

Medya Eleştirisi ve Çağrı

Açıklamada, eczacıların sağlık hizmeti sunan bir meslek grubu olarak saygınlıklarının korunmasının önemine vurgu yapıldı. Sağlık çalışanlarını hedef alan söylemlerin, toplumda tahammülsüzlük ve şiddet olaylarına zemin hazırladığı belirtilerek, bu tarz konuşmaların ciddiyetle değerlendirilmesi gerektiği ifade edildi.

Sonuç ve Hukuki Süreç

Türk Eczacıları Birliği, eczacıları itibarsızlaştırmaya çalışan medya unsurlarını kınadı ve mesleğe yönelik özür çağrısında bulundu. Konuyla ilgili hukuki süreçlerin de takip edileceği duyuruldu.

Saygılarımla.

By admin

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir