Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan’da İşbirliği Anlaşması İmzaladı

By admin Eki12,2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan’ı ziyaret ederek Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin dördüncü toplantısına katıldı. Bu önemli toplantı, iki ülke arasındaki ilişkilerin derinleştirilmesi adına atılan önemli adımlardan biri olarak kaydedildi.

Toplantının ardından Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, Sırbistan Madencilik ve Enerji Bakanı Dubravka Cedoviç ile birlikte enerji dönüşümü konusunda bir mutabakat zaptı imzaladı. Bu anlaşmanın amacı, Türkiye ve Sırbistan arasında uzun vadeli iş birliği ve karşılıklı fayda sağlamaktır.

Anlaşma kapsamındaki hedefler arasında yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, enerji depolama, karbon emisyonu ticareti, batarya teknolojileri, hidrojen, nadir toprak elementleri ve kritik mineraller alanında ortak projeler geliştirmek yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, imzalanan mutabakat zaptının her iki ülke için de hayırlı olmasını diledi. Bu anlaşmanın, Türkiye’nin enerji alanındaki hedeflerine ulaşmasında ve Sırbistan ile işbirliğini pekiştirmesinde önemli bir rol oynaması bekleniyor.

By admin

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir