CHP’den Savunma Sanayii Eleştirisi

By admin Eki13,2024

Türkiye’de savunma sanayii alanında son dönemde yaşanan gelişmeler, kamuoyunun gündeminden düşmüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, AKP ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirilerde bulundu. Yücel, Milli Tank Palet Fabrikası’nın Katarlılara devredilmesini ve askeri alanların imara açılmasını sert bir dille kınadı.

Yücel, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, AKP hükümetinin savunma sanayii alanında yaşananları rant odaklı bir yaklaşım ile ele aldığını belirtti. Milli Tank Palet Fabrikası’nın peşkeş çekilmesinin, milletin savunma sanayii ihtiyaçlarına zarar verdiğini vurguladı.

Ayrıca, hükümetin Savunma Sanayiine ek bütçe yaratmak için “Kredi Kartı Limit Vergisi” uygulamasını hayata geçirdiğini ifade eden Yücel, bu durumun ekonomi literatürüne geçtiğini ve halk üzerinde olumsuz etkileri olacağını savundu. Yücel, bu uygulamanın, vatandaşı daha da zor duruma sokacağını öne sürdü.

Bu açıklamalar, Türkiye’nin savunma sanayii ile ilgili yaşanan birçok tartışmalı süreçte muhalefetin tutumunu bir kez daha gözler önüne serdi. Yücel, özellikle savunma sanayinde halkın çıkarlarını korumak adına sorumluluklarının farkında olduklarını ve AKP’nin uygulamalarını eleştirmeye devam edeceklerini belirtti.

By admin

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir