Çevrim İçi Sempozyum: Türkiye Yüzyılı’nda Güçlü Diaspora

By admin Eki14,2024

Türkiye Yüzyılı kapsamında I. Uluslararası Türk Diasporası Sempozyumu, çeşitli kamu kurumları, bilim insanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Sempozyumda, Türk diasporası politikalarının ana hedefleri ve uygulanacak projeler ele alındı.

Diasporanın Temel Hedefleri

Türkiye’nin diaspora politikasının ana hedefleri arasında; yurt dışında yaşayan Türklerin kültürel kimliklerini korumaları, anavatanlarıyla bağlarını sürdürmeleri ve bulundukları ülkelerde haklarını savunarak sosyoekonomik hayata katılmalarını sağlamak yer alıyor. Bu hedefler, 12. Kalkınma Planı’nda da vurgulanmıştır.

Destek Programları

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, yurt dışında yaşayan Türklerin ihtiyaçlarına yönelik olarak dil eğitimi, anavatan bilinci ve bulundukları ülkelerde güçlenmelerine yardımcı olacak çeşitli destekler sunuyor. Bu desteklerin, Türkiye’nin yurtdışındaki temsilini güçlendireceğine dikkat çekildi.

İslamofobi ve Türkofobi ile Mücadele

Sempozyumda ayrıca, “İslamofobi ve Türkofobi ile Mücadele Bildirgesi”nin Türk ve Müslüman toplulukları arasında daha güçlü bağlar kuracağına dair inanç dile getirildi.

Teşekkür Mesajı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’na, sempozyumda emeği geçenlere ve dünyanın dört bir yanında “Türkiye Yüzyılı’nda Güçlü Diaspora” ilkesine katkı veren tüm katılımcılara teşekkür edildi.

By admin

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir