Güney Asya’nın Ekonomik Potansiyeli: Kadınların İstihdamı ve Ticaretin Önemi

By admin Eki14,2024

Güney Asya’nın kısa vadede ekonomik büyüme beklentileri umut verici durumda. Ancak bölgedeki ülkeler, tam ekonomik potansiyellerini nasıl gerçekleştirebilir?

Son olarak yayımlanan Dünya Bankası’nın altı ayda bir güncellenen “Güney Asya Kalkınma Raporu”, bölgenin mevcut ekonomik durumunu ele almakta ve ülkelerin daha fazla kadın istihdamı sağlaması ve ticaret ile yatırımlara daha açık hale gelmesi yoluyla büyümeyi hızlandırabileceği yolları araştırmaktadır.

Bu bağlamda, uzmanlar bir canlı tartışma gerçekleştirerek Güney Asya ekonomilerinin göz ardı edilen potansiyelini nasıl açığa çıkarabileceğini değerlendirecekler. Ekonomik büyüme, kadınların iş gücüne katılımı ve ticaretin artırılması konularında yapılacak bilgilendirici bir panel ile uzman görüşleri paylaşılacak.

Uzmanlar arasında, Dünya Bankası Güney Asya Başkan Yardımcısı Martin Raiser, Dünya Bankası Güney Asya Baş Ekonomisti Franziska Ohnsorge, Yale Üniversitesi Ekonomik Büyüme Merkezi Direktörü Rohini Pande, Hint Uluslararası Ekonomik İlişkiler Araştırma Kurumu (ICRIER) Direktörü Deepak Mishra ve Kashf Vakfı Başkanı Roshaneh Zafar yer almakta.

Tartışmanın moderatörlüğünü ise gazeteci Subina Shrestha üstlenmektedir.

Güney Asya’nın ekonomik kalkınması için atılacak adımların ve bu adımların potansiyel etkilerinin tartışılacağı bu etkinlik, bölgenin ekonomik geleceğine ışık tutmayı hedefliyor.

By admin

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir