OECD, Yapay Zeka Ve Dijital Yönetim Konularında G7 Ülkeleriyle İlerliyor

By admin Eki15,2024

G7 ülkeleri ve İtalya’nın liderliğinde OECD, Yapay Zeka (YZ), dijital yönetim ve dijital kimlik konularında önemli tartışmaları ilerletmeyi hedefliyor. Bugün yayımlanan üç rapor, YZ’nin dönüştürücü potansiyelini vurgularken, politika ve yönetişim alanındaki çalışmalara da uyum sağlıyor.

G7 Kamu Sektöründe Yapay Zeka İçin Araç Seti, YZ’nin kamu hizmetlerinde nasıl kullanılabileceği konusunda pratik bilgiler ve en iyi uygulamalar sunuyor. Bu rapor aynı zamanda, YZ’nin beraberinde getirebileceği risklerin nasıl yönetilebileceğine dair önemli bir kılavuz niteliği taşıyor.

G7 Dijital Kimlik Yaklaşımlarının Haritalama Çalışması ise dijital kimlik sistemleri arasındaki etkileşimi artırmayı amaçlıyor. Bu çalışma, ortak standartların oluşturulması ve sistemlerin birbiriyle entegre edilmesine katkıda bulunuyor.

G7 Dijital Kamu Hizmetleri Derlemesi ise G7 üyesi ülkeler ve Ukrayna’nın, verileri kullanarak kamu hizmetlerine kolaylıkla erişimi artırabileceğini ve kullanıcı deneyimini geliştirebileceğini gösteriyor.

OECD, bu raporlarla birlikte yenilikçi, kapsayıcı ve güvenli bir dijital geleceğin şekillendirilmesine önemli bir katkı sunuyor. Küresel politikaların oluşturulmasında öncü bir rol oynayan OECD, Yapay Zeka ve dijital yönetim konularında uluslararası işbirliğini desteklemeye devam ediyor.

By admin

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir