Kripto Piyasasında Düşüş ve Artan Talep

By admin Eki18,2024

Son günlerde kripto para piyasalarında hafif bir düşüş yaşanırken, Bitcoin (BTC) 67 bin dolara geri çekiliyor. Mayıs ayından bu yana duraklama dönemine giren Bitcoin’e yönelik talep, son haftalarda yeniden artış göstermeye başladı. Aylık olarak 177.000 BTC’ye ulaşan talep, geçen hafta %5 oranında bir yükselişle desteklendi. CoinDesk Indices verilerine göre, Bitcoin haftalık bazda %11 oranında değer kazandı ve bu süreçte %9,6 artış gösteren CoinDesk 20 Endeksi’ni geride bıraktı.

Siyasi Gelişmelerin Piyasalara Etkisi

Bu dönemde, Donald Trump’ın Kamala Harris’e karşı tahmin piyasalarındaki üstünlüğü dikkat çekiyor. Bu durum, yalnızca Polymarket ile sınırlı kalmayıp, Kalshi platformuna da yansıdı. Şu anda Kalshi’de Trump, Harris’e karşı %56-44 oranında önde bulunuyor ve ekim ayı başından bu yana bir yükseliş trendi gözlemleniyor. Kalshi’nin piyasa araştırma analistlerinden Jack Such, Trump’ın bu platformda kaydettiği artışın beklenmedik bir durum olmadığını ifade etti.

Asya’dan Kripto Yatırımı Geliyor

Aspen Digital tarafından yayımlanan bir rapora göre, Asya merkezli özel servet yöneticilerinin önemli bir kısmı kripto para piyasasına yönelmekte. Katılımcıların %76’sının kripto varlıklara yatırım yaptığı görülürken, %16’sının da gelecekte bu alana girmeyi düşündüğü belirtiliyor. Bu veriler, 2022 yılında katılımcıların %58’inin dijital varlıklara maruz kaldığı ve %34’ünün yatırım yapmayı planladığı bilgileriyle kıyaslandığında, önemli bir artış göstermektedir.

Dijital varlıklara yatırım yapmanın temel motivasyonları arasında, çeşitlendirme ve enflasyondan korunmanın öne çıktığı kaydediliyor. Ancak, katılımcılar arasındaki en büyük teşvik edici unsurun daha yüksek getiri arayışı olduğu ifade ediliyor.

By admin

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir