Bozkurt’ta Sel Felaketinin Ardından Açılan Halk Kütüphanesi

By admin Eki21,2024

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde 11 Ağustos 2021 tarihinde meydana gelen sel felaketinin ardından, Türk Eczacıları Birliği tarafından hayata geçirilen Bozkurt Halk Kütüphanesi resmen açıldı. Kütüphanenin açılış töreni, bölge halkının ve yetkililerin katılımıyla gerçekleşti.

Açılış Törenine Kimler Katıldı?
Açılış törenine Kastamonu Valisi, Bozkurt ve Abana Belediye Başkanları, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyeleri, Denetleme Kurulu, Yüksek Haysiyet Divanı ve Eczacılık Akademisi Başkanı ile Bölge Eczacı Odaları Başkanları katıldı. Ayrıca, törene Bozkurt halkı ve öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi.

Kütüphanenin Amacı
Kütüphanenin açılışıyla ilgili olarak Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney, konuşmasında sel felaketi sonrası Türk Eczacıları Birliği’nin bölgeye verdiği desteği vurguladı. “Bizler, toplumsal olaylarda halkımızın yardımına koşmayı görev bilen bir mesleğin mensuplarıyız,” diyen Üney, Bozkurt halkına daha iyi hizmet sunmak amacıyla kütüphanenin inşa edildiğini belirtti.

Bozkurt’a Verilen Destekler
Üney, Bozkurt’ta yaşanan felakette çok sayıda vatandaşın yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, “Gezici TIR eczanemizde gönüllü meslektaşlarımız, 44 gün boyunca 20 bin vatandaşımıza ücretsiz ilaç ve medikal ürün desteği verdi. Bu desteklerle Bozkurt’un yaralarını sarmaya yardımcı olduk” dedi.

Yeni Bir Başlangıç
Açılışta yapılan konuşmalarda, Türk Eczacıları Birliği olarak halk kütüphanesinin sadece bir bina değil, aynı zamanda yaratıcılık ve hayal gücünün kapılarını açan bir yer olduğu ifade edildi. Bozkurt halkının bu kütüphaneden geniş bir şekilde yararlanması hedefleniyor.

By admin

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir