OPEC Genel Sekreteri Haitham Al Ghais, Avusturya-Arab Ticaret Odası’nın 35. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı

By admin Eki23,2024

OPEC Genel Sekreteri Haitham Al Ghais, 14. Avusturya-Arab Ekonomik Forumu’nda video mesajla yaptığı açıklamada, Avusturya-Arab Ticaret Odası’nın (AACC) 35. kuruluş yıl dönümünü kutladı. Al Ghais, AACC’nin Avusturya ile Arap ülkeleri arasında ekonomik, kültürel ve bilimsel işbirliğini geliştirmenin yanı sıra köprüler kurmada önemli bir rol oynamasına dikkat çekti.

Bu yılki forumda fosil enerji, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konularına odaklanılmasını öven Al Ghais, gelecekteki enerji talebini tek bir enerji kaynağının karşılayamayacağının altını çizdi. Bunun yerine, tüm insanları, tüm yakıtları ve tüm teknolojileri kapsayan bir yaklaşım benimsenmesi gerektiğini belirtti.

Al Ghais, küresel enerji görünümüne dair değerlendirmelerde bulunarak, OPEC ve üye ülkelerinin iklim değişikliği politikalarının dengeli, adil ve kapsayıcı olmasını sağlama konusunda oynadığı merkezi rolü vurguladı. Genel Sekreter, sürdürülebilir piyasa istikrarını sağlamak ve küresel enerji yoksulluğu ile mücadele etmek için tüm ülkelerin koşullarının dikkate alınması gerektiğini ifade etti.

By admin

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir