SAHA EXPO 2024 Türkiye’ye Ev Sahipliği Yapacak

By admin Eki25,2024

Türkiye, savunma, havacılık ve uzay sektörlerinde önemli bir buluşma noktası olan SAHA EXPO 2024’e ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, etkinliğin katılımcı firmalar ve sektör açısından hayırlı olmasını diledi.

SAHA İstanbul, kuruluşundan bu yana geçen dokuz yıl içinde, yerli üretimi artırmayı ve kritik teknolojilerin ülkeye kazandırılmasını hedefleyerek önemli başarılara imza attı. Bugün, 52 sektörden 1.200’den fazla şirketin yanı sıra, 29 üniversite ve 45 şehirle geniş bir ağa ulaştığı bildiriliyor.

SAHA EXPO, Türk şirketlerini uluslararası pazara tanıtma görevi üstlendiğini ifade eden Erdoğan, etkinliğe 150 bine yakın ziyaretçi, 300’den fazla delegasyon ve 120’den fazla ülkeden katılımcının geleceğini belirtti. Etkinlik kapsamında 4,6 milyar dolarlık ihracat sözleşmesinin yanı sıra, toplamda 6,2 milyar dolarlık anlaşmanın imzalanmasının beklendiği dile getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin global savunma sanayisinde güçlü bir aktör olarak ilerlemeye devam ettiğini vurgularken, bu başarıların teknoloji tasarımı, geliştirilmesi ve üretiminin yanı sıra uluslararası projeler ve stratejik iş birlikleriyle yakalandığını ifade etti. Erdoğan, elde edilen başarılardan gurur duyulduğunu da sözlerine ekledi.

By admin

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir