Lozan Barış Antlaşması’nın 101. Yıl Dönümü Kutlandı

By admin Tem24,2024

Türkiye’nin bağımsızlık belgesi olarak kabul edilen Lozan Barış Antlaşması’nın 101. yıl dönümü kutlandı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, bu vesileyle yaptığı açıklamada, antlaşmanın önemine vurgu yaptı.

Başkan Yüceer, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Lozan Barış Antlaşması’nı imzalayan İsmet İnönü ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı, rahmet ve minnetle andığını belirtti. Yüceer, “Lozan Antlaşması, ülkemizin bağımsızlık mücadelesinin büyük bir zaferle taçlandırıldığı önemli bir belgedir. Bu önemli gün vesilesiyle vatanımızın bağımsızlığı için canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı anıyor, onların hatıralarını daima yaşatacağız” dedi.

Lozan Barış Antlaşması, Türkiye’nin uluslararası alanda bağımsızlığını tescilleyen ve Cumhuriyetin kurulmasına giden yolda önemli bir kilometre taşı olarak değerlendiriliyor. 24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanan antlaşma, Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırlarını ve egemenlik haklarını garanti altına almıştı.

By admin

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir