Korucuk Sahilinden Düzensiz Göçmen Operasyonu

By admin Tem30,2024

29 Temmuz 2024 tarihinde saat 06.00’da, Muğla ili Marmaris ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik birimlerimiz tarafından bir ahşap tekne içerisinde düzensiz göçmenler olduğu bilgisi üzerine operasyon düzenlendi. Sahil Güvenlik Uçağı (TCSG 553), Sahil Güvenlik Gemisi (TCSG-701) ve Sahil Güvenlik Botları (TCSG-904, KB-113) harekete geçti.

Operasyon kapsamında hareketli ahşap tekne durduruldu ve içerisinde bulunan 33 düzensiz göçmen (12 çocuk dahil) ile bir göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı. Ayrıca, Bozburun İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı personeli ile yapılan ortak takip sonucunda karada da 40 düzensiz göçmen ve 12 göçmen kaçakçısı şüphelisi daha yakalandı.

Sahil Güvenlik birimlerimiz, ülke sınırlarımızı ihlal etmek isteyen düzensiz göçmenlere karşı amansız bir mücadele yürütmekte ve gerek deniz gerekse karada etkili operasyonlar gerçekleştirmektedir. Bu operasyonla birlikte, yasa dışı sınıra geçmeye çalışan göçmenlerle birlikte kaçakçılar da adaletin önüne çıkarılmıştır.

Bu tür operasyonlarla, denizlerde ve karalarda güvenliğimizi sağlamak ve düzensiz göçün önüne geçmek için çalışmalarımız kararlı bir şekilde devam edecektir.

By admin

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir