Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Velivizyon Platformu’nun Lansmanını Yaptı

By admin Ağu15,2024

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Talim ve Terbiye Kurulu Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında, Bakanlığın veliler için hazırladığı Velivizyon Platformu’nun lansmanını yaptı. Yusuf Tekin, ebeveynlerin çocuklarına sağladığı duygusal desteğin, öğrencilerin öznel iyi oluşu üzerinde önemli bir etkisi olduğunu belirtti. Bu desteğin, öğrencilerde okul aidiyet duygusu, yaşamın anlamı, olumlu duygular ve yaşam doyumu gibi çeşitli alanlarda öznel iyi oluş düzeylerini artırdığını vurguladı.

Tekin, bu bulgular ışığında ailelerin çocuklarının eğitim süreçlerindeki rollerinin kritik olduğunu, bu nedenle okul-aile iş birliğini güçlendirmek amacıyla Velivizyon Platformu’nun hayata geçirildiğini söyledi. Yeni platformun, öğrencilerin ahlaki, sosyal ve akademik yönden bütünsel eğitimine katkı sağlamak amacıyla geliştirildiğini belirtti.

Velivizyon Platformu’nun içeriğine dair bilgi veren Tekin, 12 ana başlık altında toplam 27 kısa filmden oluştuğunu ve her bir filmin 8-10 dakika uzunluğunda olduğunu ifade etti. Bu platformun öğretmenlerin öğretim yükünü hafifletmeyi ve velilerin iş birliği duygularını artırmayı amaçladığını söyledi. Platformun, web sayfası, dijital mecralar ve sosyal medya hesaplarından izlenebileceği belirtildi.

Kısa filmlerde, Zihni Göktay, Nevra Serezli, Volkan Severcan, Gülen Karaman, Zuhal Yalçın, Şebnem Özinal, Sefa Zengin ve Ziya Kürküt gibi birçok ünlü oyuncunun yer aldığını belirten Tekin, projeye katkıda bulunan tüm sanatçılara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

By admin

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir