Türkiye’de Deprem Riski ve Kentsel Dönüşüm

By admin Ağu17,2024

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde hayatını kaybedenler için Allah’tan rahmet dileyerek, bu büyük acının yıl dönümünde yakınlarını kaybeden vatandaşlara başsağlığı dileklerini sundu.

Erdoğan, Türkiye’nin deprem tehdidi altında bir ülke olduğunun bilincinde olduklarını ve bu gerçeği hiçbir zaman akıllarından çıkarmadıklarını vurguladı. Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında ülkenin dört bir yanında 3.3 milyon konut inşa edildiğini belirtti.

Geçmişte hayata geçirilen projelerle 20 milyon vatandaşın güvenli yuvalara kavuşturulduğunu ifade eden Erdoğan, 6 Şubat depremlerinin ardından bölgede 300 bin konutun inşasına başlandığını ve bugüne kadar 76 bin konutun depremzedelere teslim edildiğini söyledi. Yıl sonuna kadar 200 bin konutun daha hak sahiplerine teslim edilmesinin planlandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm imkânlarla deprem bölgelerini daha sağlam ve ihtişamlı hale getirmek için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Ayrıca, sürekli yeni projeler geliştirerek riskli yapılarda oturan vatandaşları binalarını yenilemeye teşvik ettiklerini de ekledi. Tüm şehirlerin her türlü afete daha hazırlıklı hale gelene dek kararlılıkla çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

By admin

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir