T.C. İçişleri Bakanı: Nusaybin’de İki Terörist Etkisiz Hale Getirildi

By admin Eyl1,2024

T.C. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin’in Nusaybin ilçesinde düzenlenen “GÜRZ-11” operasyonunda, Bölücü Terör Örgütü mensubu iki teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Operasyon, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı’nın koordinesinde, Mardin İl Jandarma Komutanlığı’nın istihbarat çalışmaları neticesinde planlandı ve gerçekleştirildi.

Operasyon kapsamında Jandarma SİHA’ları, ATAK Taarruz Helikopterleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın desteğiyle koordineli bir şekilde hareket eden Jandarma Komando timleri, teröristleri silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirdi. Bakan Yerlikaya, “Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz kararlılıkla devam edecek” diyerek, ülkenin huzurunu sağlamak amacıyla yürütülen mücadeleye vurgu yaptı.

Operasyonun ayrıntıları ve etkisiz hale getirilen teröristlerin kimlikleri üzerindeki tespit çalışmaları sürüyor. Bakan Yerlikaya, operasyonda görev alan Jandarma ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeline teşekkür ederek, milletin dualarının kendileriyle olduğunu belirtti.

By admin

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir