BoJ’un Faiz Artışı Bitcoin’i Olumsuz Etkiliyor

By admin Eyl3,2024

Kripto para piyasalarında son gelişmeler ışığında, Bitcoin’in fiyatı 59.000 dolar seviyesini aşmayı başarsa da, Japonya Merkez Bankası’nın faiz artırımı önerisi nedeniyle bu yükseliş sınırlı kaldı.

Bu hafta ABD’den gelecek olan ekonomik verilerin, dolardaki iki aylık zayıflama eğilimini devam ettirip ettirmeyeceği merakla bekleniyor. Bu durum, kripto para birimleri dahil olmak üzere daha geniş risk varlıklar için potansiyel bir destek sağlayabilir.

Japonya Merkez Bankası Başkanı Kazuo Ueda, ekonominin ve enflasyonun beklenen düzeyde ilerlemesi durumunda faiz oranlarının daha da artırılabileceğini açıkladı. Ueda, enflasyona göre düzeltilmiş faiz oranlarının, Temmuz sonundaki artışa rağmen hala negatif olduğunu belirterek, mevcut ekonomik ortamın bu tür bir karar için uygun olduğunu ifade etti.

Ayrıca, bu yılın başlarında Bitcoin’i rezerv varlık olarak kabul eden Japon yatırım danışmanı Metaplanet, saklama hizmetleri sunmak üzere SBI VC Trade ile iş birliği yapmıştı. Metaplanet, Tokyo merkezli SBI Holdings’in kripto borsası SBI VC Trade’in Bitcoin’i finansman için teminat olarak kullanma potansiyelini duyurdu.

Bu gelişmeler, kripto para piyasalarında dikkatle takip edilmeye devam edilecek.

By admin

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir