İşgücü Piyasasındaki Zorluklar Artan Eşitsizliklere Neden Oluyor

By admin Eyl4,2024

Uluslararası Çalışma Örgütü tarafından hazırlanan yeni bir rapor, işgücü piyasasındaki bazı zorlukların artan eşitsizliklere nasıl yol açtığını vurguluyor.

Rapor, 2019’dan 2022’ye kadar çalışanların elde ettiği küresel gelir payının 0.6 yüzdelik puan azaldığını ve bu düşüşün ardından istikrar kazandığını ortaya koyuyor. COVID-19 pandemisi, bu düşüşe önemli bir katkı sağladı; labor gelir payındaki azalışın neredeyse %40’ı 2020 ile 2022 yılları arasında gerçekleşti. Bu kriz, mevcut eşitsizlikleri kötüleştirerek, sermaye gelirinin en zenginler arasında yoğunlaşmasına yol açtı ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne yönelik ilerlemeyi engelledi.

Rapor ayrıca gençler arasında istihdam, eğitim veya meslek eğitimi dışındaki önemli bir kesimin olduğunu gösteriyor; genç kadınların %28.2’si ve genç erkeklerin %13.1’i bu durumdadır.

Bu veriler, dünya genelinde işgücü piyasası ve ekonomik eşitsizlikler konusundaki mevcut sorunları gözler önüne seriyor ve uluslararası düzeyde daha geniş kapsamlı çözüm önerilerinin gerekliliğini ortaya koyuyor.

By admin

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir