Güne Bakış: ABD Hisse Senetlerinin Düşmesi Bitcoin’i de Geriye Çekiyor

By admin Eyl5,2024

Son günlerde kripto paralar üzerindeki fiyat hareketleri dikkat çekiyor. Bitcoin, sabah saatlerinde 56.000 doların altına inerek 8 Ağustos’tan bu yana en düşük seviyeyi gördü ve bu durum, geçen ay elde edilen kazançların büyük bir kısmını geri vermesine neden oldu.

ABD’deki imalat verilerinin ekonomik yavaşlamaya dair endişeleri artırmasıyla birlikte, Nasdaq 100 ve S&P 500 endekslerinde %3,5’e kadar düşüş gözlemlendi. Bu durumu etkileyen faktörlerden biri de JPMorgan’ın yayımladığı araştırma raporu. Raporda, bitcoin madencilik kârlılığının rekor düşük seviyelerde kaldığı belirtiliyor.

Analistler Reginald Smith ve Charles Pearce, Ağustos ayında bitcoin madencilerinin günlük blok ödülü gelirinin EH/s başına ortalama 43.600 dolar olduğunu öngördüklerini ifade etti. Bu rakam, şimdiye kadarki en düşük seviyeyi temsil ediyor. Ayrıca, dünyanın en büyük kripto para biriminin ortalama fiyatı son üç ay boyunca düşüş göstermeye devam etti ve ağ hash oranı artış kaydetti.

Buna ek olarak, Volmex Finance, Solana’nın SOL token’ına yönelik yeni bir zımni volatilite endeksi geliştirdi. Bu endeks, kripto paranın 14 günlük beklenen volatilitesini ölçmeyi amaçlıyor. Volmex’in bitcoin ve ether için geliştirdiği zımni volatilite endeksine dayalı sürekli vadeli işlemler, nisan ayının başından bu yana Bitfinex platformunda işlem görmektedir.

By admin

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir